Juurihoito Pieksämäen maalaiskunta hammaslääkäri Pieksämäen maalaiskunta suuhygienisti Pieksämäen maalaiskunta hampaiden valkaisu
Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä – hammaslääkäri Pieksämäen maalaiskunta suuhygienisti Pieksämäen maalaiskunta
Suussa on kymmeniä bakteerilajeja, jotka voivat päästä reikiintyneiden hampaiden, tulehtuneen kiinnityskudoksen tai limakalvon haavaumien kautta yleiseen verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan tulehduksen. Esimerkiksi ientulehdus voi osaltaan vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien syntyyn, jotka puolestaan lisäävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.
Suun terveys vaikuttaa myös monen kroonisen sairauden hoitotasapainon hallintaan. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin kuten diabetekseen, reumaan ja Crohnin tautiin. Etenkin esimerkiksi sydänsairaiden, elinsiirtopotilaiden, tekonivelleikkaukseen menevien potilaiden ja raskaana olevien naisten suun terveyden tulisi olla mahdollisimman moitteetonta ja tulehduksetonta.
Suun terveyden hoito ja hyvä suuhygienia – hammaslääkäri Pieksämäen maalaiskunta suuhygienisti
Tärkeintä suun terveyden hoidossa on säännöllinen ja hyvä kotihoito eli hyvän suuhygienian ylläpitäminen.
Hyvä kotihoito koostuu oikeanlaisesta hampaiden harjauksesta kaksi kertaa vuorokaudessa fluoripitoisella hammastahnalla, hammasharjan säännöllisestä uusimisesta, hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, väliharjalla tai hammastikuilla ja kariesta eli reikiintymistä ennalta ehkäisevistä elintavoista ja hoidosta.
Suun terveyden kannalta paras janojuoma on vesi. Muutama kunnollinen ateria päivässä on parempi kuin useat välipalat. Sokeripitoisten ja happamien tuotteiden runsas käyttäminen sekä napostelu pitkin päivää ovat hampaille vahingollista.
Pieksämäen maalaiskunta – kunnallinen ja yksityinen suun ja hampaiden hoito – hammaslääkäri Pieksämäen maalaiskunta suuhygienisti Pieksämäen maalaiskunta
Suomessa (esim. paikkakunnalla Pieksämäen maalaiskunta) saa suun ja hampaiden hoitoa sekä kunnallisista että yksityisistä hammashoitoloista.
Kunnan hoitoa saavat ilmaiseksi 0-18 -vuotiaat. Muiden osalta kunnallinen hammashoito ja siitä perittävät maksut vaihtelevat kunnittain.
Yksityisestä hammashoidosta maksetaan Kela-korvauksia kaikille Suomen sairausvakuutuksen piiriin kuuluville. Tavallisesta hammashoidosta korvataan keskimäärin noin kolmannes. Proteesihoidoista ei makseta korvausta ja oikomishoidosta korvausta maksetaan vain erityisin perustein.
Yksityisessä hammashoidossa ei kilpailulain johdosta ole hintasuosituksia, vaan jokainen vastaanotto hinnoittelee palvelunsa itse.
Kauniit hampaat tuovat itseluottamusta ja monet esteettiset hoidot kuten purentaa korjaavat oikomishoidot ja kruunutukset parantavat myös hampaiden terveyttä.
Esteettisellä hammashoidolla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä korjaamalla esimerkiksi hampaiden väriä, muotoa, asentoa, rakoja hampaiden väleissä, hampaiden puutoksia ja ikenien muotoa.
Yleisimpiä esteettisiä hoitoja ovat hampaiden peruspuhdistus ja värjäytymien poisto sekä hampaiden kemialliset valkaisut.
Hammaslääkäri Pieksämäen maalaiskunta / suuhygienisti Pieksämäen maalaiskunta
Business Results 1 – 20 of 6
Suuhygienisti Pieksämäen maalaiskunta hammaslääkäri Pieksämäen maalaiskunta hampaiden valkaisu
hammaslääkäri Pieksämäen maalaiskunta – suuhygienisti Pieksämäen maalaiskunta hinta – hampaiden valkaisu Pieksämäen maalaiskunta – yksityinen hammashoitola Pieksämäen maalaiskunta – kunnallinen hammashoitola Pieksämäen maalaiskunta – suun terveys – hampaat – juurihoito hinta – hammassärky – hammaskivi – hammaskoru – suun terveyden hoito – viisaudenhampaan poisto Pieksämäen maalaiskunta – hammaslääkäri Pieksämäen maalaiskunta hinta – hammashoito hinta
Pieksämäki
Pieksämäki on Suomen kaupunki Etelä-Savon maakunnan luoteisosassa. Kaupungissa asuu 18 353 ihmistä,[2] ja sen pinta-ala on 1 836,22 km², josta 267,48 km² on vesistöjä.[1] Väestötiheys on 11,7 asukasta/km². Pieksämäen naapurikuntia ovat Hankasalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Leppävirta, Mikkeli, Rautalampi ja Suonenjoki.
Pieksämäen maisemille luonteenomaisia ovat korkeat moreeniharjanteet. Näille harjanteille muodostui kiinteää asutusta jo 1400- ja 1500-luvuilta alkaen. Uusimmat tutkimukset osoittavat Pieksämäellä olleen yhtäjaksoista asustushistoriaa yli 5 000 vuoden ajan.
Pieksämäen pitäjä perustettiin vuosien 1574–1575 aikana.[7] Pieksämän kauppala erotettiin Pieksämäen pitäjästä vuonna 1930. Vuonna 1948 kauppalan nimi muutettiin takaisin Pieksämäeksi ja siitä tuli kaupunki vuonna 1962.
Suomen Kirkon Sisälähetysseura siirsi toimintansa 1944 Sortavalasta Pieksämäelle. Seura harjoitti kustannus- ja kirjapainotoimintaa, sekä ylläpiti opistoja. Paikkakunnalle perustettiin myös Bovallius-säätiön omistama Suomen ainoa kuulovammaisten talouskoulu, Valtionrautateiden veturimieskoulu ja monta muuta oppilaitosta. Puolustusvoimien nykyinen Ilmasotakoulu on perustettu Naarajärven lentokenttäalueelle 1940-luvun alussa Ilmavoimien Viestivarikko -nimisenä.
Kommentointi on päättynyt.