Juurihoito Eräjärvi hammaslääkäri Eräjärvi suuhygienisti Eräjärvi hampaiden valkaisu
Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä – hammaslääkäri Eräjärvi suuhygienisti Eräjärvi
Suussa on satoja bakteerilajeja, jotka voivat päästä reikiintyneiden hampaiden, tulehtuneen kiinnityskudoksen tai limakalvon haavaumien kautta yleiseen verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan tulehduksen. Esimerkiksi ientulehdus voi osaltaan vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien syntyyn, jotka puolestaan lisäävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.
Suun terveys vaikuttaa myös monen kroonisen sairauden hoitotasapainon hallintaan. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin kuten diabetekseen, reumaan ja Crohnin tautiin. Etenkin esimerkiksi sydänsairaiden, elinsiirtopotilaiden, tekonivelleikkaukseen menevien potilaiden ja raskaana olevien naisten suun terveyden tulisi olla mahdollisimman moitteetonta ja tulehduksetonta.
Suun terveyden hoito ja hyvä suuhygienia – hammaslääkäri Eräjärvi suuhygienisti
Tärkeintä suun terveyden hoidossa on säännöllinen ja hyvä kotihoito eli hyvän suuhygienian ylläpitäminen.
Hyvä kotihoito koostuu oikeanlaisesta hampaiden harjauksesta kaksi kertaa vuorokaudessa fluoripitoisella hammastahnalla, hammasharjan säännöllisestä uusimisesta, hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, hammastikuilla tai väliharjalla ja kariesta eli reikiintymistä ennalta ehkäisevistä elintavoista ja hoidosta.
Suun terveyden kannalta paras janojuoma on vesi. Muutama kunnollinen ateria päivässä on parempi kuin useat välipalat. Sokeripitoisten ja happamien tuotteiden runsas käyttäminen sekä napostelu pitkin päivää ovat hampaille vahingollista.
Eräjärvi – kunnallinen ja yksityinen suun ja hampaiden hoito – hammaslääkäri Eräjärvi suuhygienisti Eräjärvi
Suomessa (esim. paikkakunnalla Eräjärvi) saa suun ja hampaiden hoitoa sekä kunnallisista että yksityisistä hammashoitoloista.
Kunnan hoitoa saavat ilmaiseksi 0-18 -vuotiaat. Muiden osalta kunnallinen hammashoito ja siitä perittävät maksut vaihtelevat eri kunnissa.
Yksityisestä hammashoidosta maksetaan Kela-korvauksia kaikille Suomen sairausvakuutuksen piiriin kuuluville. Tavallisesta hammashoidosta korvataan keskimäärin noin kolmannes. Proteesihoidoista ei makseta korvausta ja oikomishoidosta korvausta maksetaan vain erityisin perustein.
Yksityisessä hammashoidossa ei kilpailulain johdosta ole hintasuosituksia, vaan jokainen vastaanotto hinnoittelee palvelunsa itse.
Kauniit hampaat tuovat itseluottamusta ja monet esteettiset hoidot kuten purentaa korjaavat oikomishoidot ja kruunutukset parantavat myös hampaiden terveyttä.
Esteettisellä hammashoidolla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä korjaamalla esimerkiksi hampaiden väriä, muotoa, asentoa, rakoja hampaiden väleissä, hampaiden puutoksia ja ikenien muotoa.
Yleisimpiä esteettisiä hoitoja ovat hampaiden peruspuhdistus ja värjäytymien poisto sekä hampaiden kemialliset valkaisut.
Hammaslääkäri Eräjärvi / suuhygienisti Eräjärvi
Business Results 1 – 20 of 6
Suuhygienisti Eräjärvi hammaslääkäri Eräjärvi hampaiden valkaisu
hammaslääkäri Eräjärvi – suuhygienisti Eräjärvi hinta – hampaiden valkaisu Eräjärvi – yksityinen hammashoitola Eräjärvi – kunnallinen hammashoitola Eräjärvi – suun terveys – hampaat – juurihoito hinta – hammassärky – hammaskivi – hammaskoru – suun terveyden hoito – viisaudenhampaan poisto Eräjärvi – hammaslääkäri Eräjärvi hinta – hammashoito hinta
Eräjärvi
Längelmäveden ja Eräjärven rannoilta on löydetty useita kivikaudelta peräisin olevia esineitä, enimmäkseen erilaisia talttoja ja niiden palasia. Pysyvä asutus syntyi Eräjärvelle Kangasalta käsin. Vuoden 1540 maakirjan mukaan Eräjärvellä oli 12 veroa maksavaa taloa. Eräjärven suurin maatila on ollut Vetterkullan kartano, joka on 1700-luvulta lähtien ollut useiden aatelissukujen hallussa.[2]
Längelmäveden Eräpyhän niemellä sijaitsee kiviraunio, niin sanottu Nunnankirkko. Paikalle on Eräjärven kirkonkylästä matkaa liki kymmenen kilometriä, ja se on helpoimmin tavoitettavissa veneellä. Nunnankirkko on paikkakuntalaisten antama nimi niemen kärjessä olevalle kivirakennelmalle, joka on pyöreistä kivistä muinoin koottu merkkipaikka. Paikkaa 1900-luvun alkuvuosina tutkinut historioitsija Hjalmar Appelgren-Kivalo on arvellut, että siellä käyneet eränkävijät ovat uhranneet metsän ja veden haltijoille saadakseen hyvän saaliin tai kiitokseksi siitä. Nimen loppuosa ”pyhä” voi viitata tärkeään rajapaikkaan, ja Eräpyhä merkinnee siten Satakunnan ja Hämeen eräalueiden välistä rajaa. Eräpyhän kallionhuippu ulottuu 159 metrin korkeuteen merenpinnasta ja se on jo kauan ollut tunnettu näköalapaikka. Lehtisaaresta puolestaan on löydetty iältään määrittelemätön lapinraunio.[2]
Eräjärvi tuli Oriveden saarnahuonekunnaksi vuonna 1687, jolloin myös valmistui ensimmäinen saarnahuone. Oman papin Eräjärvi sai vuonna 1751. Eräjärvestä tuli Oriveden kappeliseurakunta vuonna 1785 ja itsenäinen seurakunta vuonna 1914. Eräjärven puukirkko rakennettiin Mats Åkergrenin johdolla vuonna 1821.[2]
Eräjärvi sijaitsee Pirkanmaalla Längelmäveteen kuuluvien Enonselän ja Ristiselän itärannalla. Paikkakunnan keskellä oleva järvi on antanut nimensä sitä ympäröiville alueille. Nimi Eräjärvi viittaa seudun historiaan pirkkalaisten eränkäyntialueena. Pyhäjärvestä pääsi vesitse Kangasalan nykyisen kirkon seutuville, mistä Längelmävettä pitkin oli yhteys Eräjärvelle. Eräjärvi sijaitsee kaakkoon Oriveden kaupungin keskustasta. Kirkonkylän halkaisee maantie 3260, jota pitkin kaupungin keskustaan kertyy matkaa 19 kilometriä ja Kuhmalahden kirkonkylään 10 kilometriä. Tampereelle on Oriveden kautta 60 kilometriä.[2]
Kommentointi on päättynyt.