Juurihoito Lappi hammaslääkäri Lappi suuhygienisti Lappi hampaiden valkaisu

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä – hammaslääkäri Lappi suuhygienisti Lappi

hammaslääkäri Lappi suuhygienisti Lappi hampaiden valkaisu Lappi Suussa on satoja bakteerilajeja, jotka voivat päästä reikiintyneiden hampaiden, tulehtuneen kiinnityskudoksen tai limakalvon haavaumien kautta yleiseen verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan tulehduksen. Esimerkiksi ientulehdus voi osaltaan vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien syntyyn, jotka puolestaan lisäävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.

Suun terveys vaikuttaa myös monen kroonisen sairauden hoitotasapainon hallintaan. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin kuten diabetekseen, reumaan ja Crohnin tautiin. Etenkin esimerkiksi sydänsairaiden, elinsiirtopotilaiden, tekonivelleikkaukseen menevien potilaiden ja raskaana olevien naisten suun terveyden tulisi olla mahdollisimman moitteetonta ja tulehduksetonta.

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä.

Suun terveyden hoito ja hyvä suuhygienia – hammaslääkäri Lappi suuhygienisti

Tärkeintä suun terveyden hoidossa on säännöllinen ja hyvä kotihoito eli hyvän suuhygienian ylläpitäminen.

Hyvä kotihoito koostuu oikeanlaisesta hampaiden harjauksesta kaksi kertaa vuorokaudessa fluoripitoisella hammastahnalla, hammasharjan säännöllisestä uusimisesta, hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, väliharjalla tai hammastikuilla ja kariesta eli reikiintymistä ennalta ehkäisevistä elintavoista ja hoidosta.

Suun terveyden kannalta paras janojuoma on vesi. Muutama kunnollinen ateria päivässä on parempi kuin useat välipalat. Sokeripitoisten ja happamien tuotteiden runsas käyttäminen sekä napostelu pitkin päivää ovat hampaille vahingollista.

Kotihoidon lisäksi on tärkeää käydä myös säännöllisesti hammastarkastuksissa ja -hoidoissa.

Lappi – kunnallinen ja yksityinen suun ja hampaiden hoito – hammaslääkäri Lappi suuhygienisti Lappi

Suomessa (esim. paikkakunnalla Lappi) saa suun ja hampaiden hoitoa sekä kunnallisista että yksityisistä hammashoitoloista.

Kunnan hoitoa saavat ilmaiseksi 0-18 -vuotiaat. Muiden osalta kunnallinen hammashoito ja siitä perittävät maksut vaihtelevat eri kunnissa.

Yksityiset hammaslääkärit hoitavat noin puolet Suomen aikuisväestöstä.

Yksityisestä hammashoidosta maksetaan Kela-korvauksia kaikille Suomen sairausvakuutuksen piiriin kuuluville. Tavallisesta hammashoidosta korvataan keskimäärin noin kolmannes. Proteesihoidoista ei makseta korvausta ja oikomishoidosta sitä maksetaan vain erityisin perustein.

Yksityisessä hammashoidossa ei kilpailulain johdosta ole hintasuosituksia, vaan jokainen vastaanotto hinnoittelee palvelunsa itse.

Monet yksityiset hammaslääkäriasemat tarjoavat myös esteettisiä hammashoitoja.

Kauniit hampaat tuovat itseluottamusta ja monet esteettiset hoidot kuten purentaa korjaavat oikomishoidot ja kruunutukset parantavat myös hampaiden terveyttä.

Esteettisellä hammashoidolla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä korjaamalla esimerkiksi hampaiden väriä, muotoa, asentoa, rakoja hampaiden väleissä, hampaiden puutoksia ja ikenien muotoa.

Yleisimpiä esteettisiä hoitoja ovat hampaiden peruspuhdistus ja värjäytymien poisto sekä hampaiden kemialliset valkaisut.

Hammaslääkäri Lappi / suuhygienisti Lappi

Hammaslääkäri Lappi / suuhygienisti Lappi? Löydä asiakkaat. Ota heti yhteyttä mainostaaksesi hammaslääkäripalvelujasi Juurihoito-sivustolla.

Business Results 1 – 20 of 2

Pyynpään HammashoitolaNanun HammashoitolaBusiness Results 1 – 20 of 0

Suuhygienisti Lappi hammaslääkäri Lappi hampaiden valkaisu

hammaslääkäri Lappi – suuhygienisti Lappi hinta – hampaiden valkaisu Lappi – yksityinen hammashoitola Lappi – kunnallinen hammashoitola Lappi – suun terveys – hampaat – juurihoito hinta – hammassärky – hammaskivi – hammaskoru – suun terveyden hoito – viisaudenhampaan poisto Lappi – hammaslääkäri Lappi hinta – hammashoito hinta

Lappi

Lappi (pohjoissaameksi ja ruots. Sápmi, koltansaameksi Sääˊmjânnam, inarinsaameksi Säämi, norj. Sameland, ven. Лапландия, Laplandija) on Fennoskandian pohjoisin osa, joka kuuluu nykyään Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Venäjään. Saamelaiset ovat alueen alkuperäiskansa, mutta nykyisin etninen vähemmistö. Lappi ei muodosta yhtenäistä hallinnollista aluetta.[1]

Suomeen ja Ruotsiin kuuluvat Lapin historialliset maakunnat sijaitsevat sisämaassa. Jos Lappina pidetään koko Lapin lääniä ja Ruotsissa vastaavasti Norrbottenin lääniä, niin Suomen ja Ruotsin Lapit ulottuvat Perämeren rannalle. Lapin länsiosassa Norjaan kuuluvalla rannikolla on vuonoja aina Venäjälle asti ulottuvalla alueella. Tunturit alkavat Norjaan kuuluvat Lapin itäosasta. Ruotsin ja Norjan rajana oleva Skandien vuoristo sijaitsee pohjoisosistaan Lapissa. Sen korkeimmat huiput ovat Kebnekaisella Ruotsissa.[2]

Suomeen kuuluva Lapin historiallinen maakunta jaetaan luonnonmaantieteellisesti, mutta ei kuitenkaan koskaan hallinnollisesti Kittilän Lappiin, Sompion Lappiin, Enontekiön Lappiin ja Inarin Lappiin. Taigan ja tundran raja Suomessa kulkee Kaunispään alueella, joka on suosittu hiihto-, laskettelu- ja muu lomakohde. Suomen Lapissa sijaitsee kaksi suurta tekojärveä (Lokka ja Porttipahta) ja 483 kilometriä pitkä Kemijoki, joka on Suomen pisin joki.[3] Suomen Lapin itäosassa on soita ja järviä, joista suurin on Inarijärvi (1 040 km²).

Kaikki satamat lännessä Norjanmerellä ja Barentsinmerellä Murmanskiin asti ovat jäättömiä koko vuoden. Pohjanlahti kuitenkin tavallisesti jäätyy talvisin. Atlantin valtameren pohja sisältää pohjoisessa ja lännessä suuria öljy- ja kaasuvaroja.

Lappi – BingUutiset Haun tulokset

Lappi kartta hammaslääkäri- ja suuhygienistipalvelut

Lappi sää 7 vrk

Puolipilvistä
Tänään

12.10.2018

10%

Puolipilvistä
Aamulla pilvistä, iltapäivällä selkeää. Ylin lämpötila 11ºC. Tuuli S, nopeus 10−15 km/h.

Pilvistä
Huomenna

13.10.2018

20%

Pilvistä
Enimmäkseen pilvistä. Ylin lämpötila 13ºC. Tuuli S, nopeus 10−15 km/h.

Puolipilvistä
Sunnuntai

14.10.2018

10%

Puolipilvistä
Osittain pilvistä. Ylin lämpötila 17ºC. Tuuli SSW, nopeus 10−15 km/h.

Selkeää
Maanantai

15.10.2018

10%

Selkeää
Enimmäkseen selkeää. Ylin lämpötila 14ºC. Tuuli SSW, nopeus 15−25 km/h.

Mahdollisesti sadetta
Tiistai

16.10.2018

50%

Mahdollisesti sadetta
Sadekuuroja. Ylin lämpötila 9ºC. Tuuli SW, nopeus 10−15 km/h. Sateen mahd: 50%.

Täysin pilvistä
Keskiviikko

17.10.2018

20%

Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila 8ºC. Tuuli SSW, nopeus 15−25 km/h.

Mahdollisesti sadetta
Torstai

18.10.2018

60%

Mahdollisesti sadetta
Sadekuuroja. Ylin lämpötila 9ºC. Tuuli SW, nopeus 15−25 km/h. Sateen mahd: 60%.

Video: Hammaslääkäri
Kommentointi on päättynyt.