Juurihoito Karjaa hammaslääkäri Karjaa suuhygienisti Karjaa hampaiden valkaisu
Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä – hammaslääkäri Karjaa suuhygienisti Karjaa
Suussa on kymmeniä bakteerilajeja, jotka voivat päästä reikiintyneiden hampaiden, tulehtuneen kiinnityskudoksen tai limakalvon haavaumien kautta yleiseen verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan tulehduksen. Esimerkiksi ientulehdus voi osaltaan vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien syntyyn, jotka puolestaan lisäävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.
Suun terveys vaikuttaa myös monen kroonisen sairauden hoitotasapainon hallintaan. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin kuten diabetekseen, reumaan ja Crohnin tautiin. Etenkin esimerkiksi sydänsairaiden, elinsiirtopotilaiden, tekonivelleikkaukseen menevien potilaiden ja raskaana olevien naisten suun terveyden tulisi olla mahdollisimman moitteetonta ja tulehduksetonta.
Suun terveyden hoito ja hyvä suuhygienia – hammaslääkäri Karjaa suuhygienisti
Tärkeintä suun terveyden hoidossa on säännöllinen ja hyvä kotihoito eli hyvän suuhygienian ylläpitäminen.
Hyvä kotihoito koostuu oikeanlaisesta hampaiden harjauksesta kaksi kertaa vuorokaudessa fluoripitoisella hammastahnalla, hammasharjan säännöllisestä uusimisesta, hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, hammastikuilla tai väliharjalla ja kariesta eli reikiintymistä ennalta ehkäisevistä elintavoista ja hoidosta.
Suun terveyden kannalta paras janojuoma on vesi. Muutama kunnollinen ateria päivässä on parempi kuin useat välipalat. Sokeripitoisten ja happamien tuotteiden runsas käyttäminen sekä napostelu pitkin päivää ovat hampaille vahingollista.
Karjaa – kunnallinen ja yksityinen suun ja hampaiden hoito – hammaslääkäri Karjaa suuhygienisti Karjaa
Suomessa (esim. paikkakunnalla Karjaa) saa suun ja hampaiden hoitoa sekä kunnallisista että yksityisistä hammashoitoloista.
Kunnan hoitoa saavat ilmaiseksi 0-18 -vuotiaat. Muiden osalta kunnallinen hammashoito ja siitä perittävät maksut vaihtelevat eri kunnissa.
Yksityisestä hammashoidosta maksetaan Kela-korvauksia kaikille Suomen sairausvakuutuksen piiriin kuuluville. Tavallisesta hammashoidosta korvataan keskimäärin noin kolmannes. Proteesihoidoista ei makseta korvausta ja oikomishoidosta sitä maksetaan vain erityisin perustein.
Yksityisessä hammashoidossa ei kilpailulain johdosta ole hintasuosituksia, vaan jokainen vastaanotto hinnoittelee palvelunsa itse.
Kauniit hampaat tuovat itseluottamusta ja monet esteettiset hoidot kuten purentaa korjaavat oikomishoidot ja kruunutukset parantavat myös hampaiden terveyttä.
Esteettisellä hammashoidolla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä korjaamalla esimerkiksi hampaiden väriä, muotoa, asentoa, rakoja hampaiden väleissä, hampaiden puutoksia ja ikenien muotoa.
Yleisimpiä esteettisiä hoitoja ovat hampaiden peruspuhdistus ja värjäytymien poisto sekä hampaiden kemialliset valkaisut.
Hammaslääkäri Karjaa / suuhygienisti Karjaa
Business Results 1 – 20 of 3
![](http://juurihoito.fi/wp-content/plugins/sslocal/images/stars/small/small_2_half.png)
![](http://juurihoito.fi/wp-content/plugins/sslocal/images/stars/small/small_3_half.png)
![](http://juurihoito.fi/wp-content/plugins/sslocal/images/stars/small/small_5.png)
Suuhygienisti Karjaa hammaslääkäri Karjaa hampaiden valkaisu
hammaslääkäri Karjaa – suuhygienisti Karjaa hinta – hampaiden valkaisu Karjaa – yksityinen hammashoitola Karjaa – kunnallinen hammashoitola Karjaa – suun terveys – hampaat – juurihoito hinta – hammassärky – hammaskivi – hammaskoru – suun terveyden hoito – viisaudenhampaan poisto Karjaa – hammaslääkäri Karjaa hinta – hammashoito hinta
Karjaa
Karjaalla sijaitsi nuoremmalla roomalaisajalla selkeä asutuskeskittymä, josta kertovat seudulta löytyneet viisi kyseisen ajanjakson kalmistoa.[5] Karjaan alue on ollut alun perin varsinaissuomalaisten asuttama alue.[6] Rautakauden lopulla asutusta oli ainakin kolmessa keskittymässä. Nykyisen Lappträskin alue on näistä vanhin muinaislinnoineen. Toinen rautakauden lopun asutusalue oli Karjaan pohjois-osassa Svartån varsilla ja kolmas nykyisessä Snappertunassa Raaseporin linnan ympäristössä.[7]
Ruotsalaiset kolonisoivat alueen 1200-1300-lukujen aikana niin sanotun toisen ristiretken jälkeen. Ruotsalaissiirtolaiset nimittivät alueen suomalaiskylää Finnbyksi. Tämän kylä lähistöllä oleville viljelyskelpoisille maille alueelle tulleet ruotsalaiset asettuivat. Kylän nautinta-alue oli ulottunut merelle, ruotsalaisten nimeämään Finneholmenin saareen asti. Kyseisen saaren nimi on varhaisissa lähteissä kirjoitusasussa Veckasaar, joka on lienee ollut saaren alkuperäinen suomenkielinen nimi.[8] Karjaa vaikuttaa tulleen täydellisesti ruotsalaisten asuttamaksi vuoden 1400 tienoilla.[6] Ruotsalaisten siirtolaisten pääosa oli kotoisin Sveanmaalta mutta heitä tuli myös Götanmaalta, Taalainmaalta, Gästriklandista ja myös Ahvenanmaalta.[7]
Karjaa mainitaan ensimmäisen kerran kirjallisissa lähteissä vuonna 1326 ja se oli keskiajan alussa Länsi Uudenmaan keskusalue. Karjaan keskeisyydestä kertoo se, että siellä tehtiin koko maakunnan piispantarkastukset ja siellä asui myös Uudenmaan veronkantaja. Myöhemmin hallintokeskus muutti Karjaalta Raaseporin linnaan.[8]
Karjaan kaupunkiin kuului myös Mustio (ruots. Svartå), joka sijaitsee Karjaan keskustasta n. 14 km Lohjan suuntaan. Mustio on ollut Suomen ensimmäisen rautaruukin sijoituspaikka 1500-luvun puolivälissä. Ruukin perustajana Ruotsin silloinen kuningas Kustaa Vaasa. Väitetään myös, että Suomen toisen auton olisi hankkinut Mustiolle kamariherra Hjalmar Linder 1900-luvun alussa. Vuonna 1873 avattu Hanko–Hyvinkää-rata ja vuonna 1899 avattu rautatieyhteys Turkuun synnyttivät Karjaalle asutustaajaman. Suora junayhteys Helsinkiin saatiin, kun säännöllinen rautatieliikenne Pasilan ja Karjaan välillä alkoi 1. syyskuuta 1903.
Karjaa kartta hammaslääkäri- ja suuhygienistipalvelut
Karjaa sää 7 vrk
Video: Hammaslääkäri
Kommentointi on päättynyt.