Juurihoito Sottunga hammaslääkäri Sottunga suuhygienisti Sottunga hampaiden valkaisu

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä – hammaslääkäri Sottunga suuhygienisti Sottunga

hammaslääkäri Sottunga suuhygienisti Sottunga hampaiden valkaisu Sottunga Suussa on satoja bakteerilajeja, jotka voivat päästä reikiintyneiden hampaiden, tulehtuneen kiinnityskudoksen tai limakalvon haavaumien kautta yleiseen verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan tulehduksen. Esimerkiksi ientulehdus voi osaltaan vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien syntyyn, jotka puolestaan lisäävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.

Suun terveys vaikuttaa myös monen kroonisen sairauden hoitotasapainon hallintaan. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin kuten diabetekseen, reumaan ja Crohnin tautiin. Etenkin esimerkiksi sydänsairaiden, elinsiirtopotilaiden, tekonivelleikkaukseen menevien potilaiden ja raskaana olevien naisten suun terveyden tulisi olla mahdollisimman moitteetonta ja tulehduksetonta.

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä.

Suun terveyden hoito ja hyvä suuhygienia – hammaslääkäri Sottunga suuhygienisti

Tärkeintä suun terveyden hoidossa on säännöllinen ja hyvä kotihoito eli hyvän suuhygienian ylläpitäminen.

Hyvä kotihoito koostuu oikeanlaisesta hampaiden harjauksesta kaksi kertaa vuorokaudessa fluoripitoisella hammastahnalla, hammasharjan säännöllisestä uusimisesta, hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, väliharjalla tai hammastikuilla ja kariesta eli reikiintymistä ennalta ehkäisevistä elintavoista ja hoidosta.

Suun terveyden kannalta paras janojuoma on vesi. Muutama kunnollinen ateria päivässä on parempi kuin useat välipalat. Sokeripitoisten ja happamien tuotteiden runsas käyttäminen sekä napostelu pitkin päivää ovat hampaille vahingollista.

Kotihoidon lisäksi on tärkeää käydä myös säännöllisesti hammastarkastuksissa ja -hoidoissa.

Sottunga – kunnallinen ja yksityinen suun ja hampaiden hoito – hammaslääkäri Sottunga suuhygienisti Sottunga

Suomessa (esim. paikkakunnalla Sottunga) saa suun ja hampaiden hoitoa sekä kunnallisista että yksityisistä hammashoitoloista.

Kunnan hoitoa saavat ilmaiseksi 0-18 -vuotiaat. Muiden osalta kunnallinen hammashoito ja siitä perittävät maksut vaihtelevat kunnittain.

Yksityiset hammaslääkärit hoitavat noin puolet Suomen aikuisväestöstä.

Yksityisestä hammashoidosta maksetaan Kela-korvauksia kaikille Suomen sairausvakuutuksen piiriin kuuluville. Tavallisesta hammashoidosta korvataan keskimäärin noin kolmannes. Proteesihoidoista ei makseta korvausta ja oikomishoidosta sitä maksetaan vain erityisin perustein.

Yksityisessä hammashoidossa ei kilpailulain johdosta ole hintasuosituksia, vaan jokainen vastaanotto hinnoittelee palvelunsa itse.

Monet yksityiset hammaslääkäriasemat tarjoavat myös esteettisiä hammashoitoja.

Kauniit hampaat tuovat itseluottamusta ja monet esteettiset hoidot kuten purentaa korjaavat oikomishoidot ja kruunutukset parantavat myös hampaiden terveyttä.

Esteettisellä hammashoidolla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä korjaamalla esimerkiksi hampaiden väriä, muotoa, asentoa, rakoja hampaiden väleissä, hampaiden puutoksia ja ikenien muotoa.

Yleisimpiä esteettisiä hoitoja ovat hampaiden peruspuhdistus ja värjäytymien poisto sekä hampaiden kemialliset valkaisut.

Hammaslääkäri Sottunga / suuhygienisti Sottunga

Hammaslääkäri Sottunga / suuhygienisti Sottunga? Löydä asiakkaat. Ota heti yhteyttä mainostaaksesi hammaslääkäripalvelujasi Juurihoito-sivustolla.

Business Results 1 – 20 of 0

Suuhygienisti Sottunga hammaslääkäri Sottunga hampaiden valkaisu

hammaslääkäri Sottunga – suuhygienisti Sottunga hinta – hampaiden valkaisu Sottunga – yksityinen hammashoitola Sottunga – kunnallinen hammashoitola Sottunga – suun terveys – hampaat – juurihoito hinta – hammassärky – hammaskivi – hammaskoru – suun terveyden hoito – viisaudenhampaan poisto Sottunga – hammaslääkäri Sottunga hinta – hammashoito hinta

Sottunga

Sottunga on Suomen kunta, joka sijaitsee Ahvenanmaan maakunnassa. Sen naapurikunnat ovat Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar, Parainen ja Vårdö. Kunnan vaakunan on suunnitellut Matts Dreijer, ja se on vahvistettu vuonna 1952.[6] Sottunga on asukasluvultaan Suomen pienin kunta.

Sottunga sijaitsee Ahvenanmaan saariston itäosassa, jossa Kihdin selkä erottaa sen Turun saaristosta. Eteläpuolella on Kökarinselkä ja luoteessa kunnan alue ulottuu Vårdön ja Kumlingen väliselle Teilin merenselälle. Sottunga on asukasluvultaan Suomen pienin kunta: siellä oli 92 asukasta 31. elokuuta 2017.[2] Enimmillään Sottungassa on asunut noin 400 asukasta 1920-luvulla. Kunta on yksikielisesti ruotsinkielinen; asukkaista 91,7 prosenttia puhuu äidinkielenään ruotsia.[4]

Sottungan pinta-ala on 342,44 km² (1. tammikuuta 2017), josta 28,04 km² maata, 0,02 km² sisävesiä ja loput 314,38 km² merta.[1] Sottunga koostuu useista saarista, joista vain kolmella on asutusta. Normaalisti sanalla Sottunga tarkoitetaan suurinta näistä saarista. Toiseksi suurin saari on pääsaaresta luoteeseen sijaitseva Mosshaga. Sottungan saaret ovat matalia: korkein maastonkohta ulottuu vain 15 metrin korkeudelle merenpinnasta.[8]

Pienuudestaan huolimatta kunnassa on useita palveluita: keskustassa on osuuskauppa, postikonttori sekä peruskoulu, jossa on luokat 1–9 ja kymmenkunta oppilasta. Vuonna 2012 lakkautetun pankkikonttorin tiloissa toimii kesäisin taidegalleria. Helikopterin laskeutumispiste löytyy hätätapauksia varten. Sottungan kunta sähköistettiin vuonna 1959.

Sottunga kartta hammaslääkäri- ja suuhygienistipalvelut

Sottunga sää 7 vrk

Täysin pilvistä
Tänään

22.1.2018

10%

Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila -2ºC. Tuuli WNW, nopeus 15−30 km/h.

Täysin pilvistä
Huomenna

23.1.2018

20%

Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila 1ºC. Tuuli SW, nopeus 15−30 km/h.

Lumisadetta
Keskiviikko

24.1.2018

100%

Lumisadetta
Tuulista, aamulla sadetta ja lunta. Ylin lämpötila 3ºC. Tuuli SW, nopeus 40−55 km/h. Kuurojen mahd: 100%.

Puolipilvistä
Torstai

25.1.2018

20%

Puolipilvistä
Osittain pilvistä ja tuulista. Ylin lämpötila 3ºC. Tuuli SW, nopeus 30−50 km/h.

Mahdollisesti sadetta
Perjantai

26.1.2018

40%

Mahdollisesti sadetta
Iltapäivällä sadekuuroja. Ylin lämpötila 2ºC. Tuuli SW, nopeus 15−30 km/h. Sateen mahd: 40%.

Pilvistä
Lauantai

27.1.2018

20%

Pilvistä
Enimmäkseen pilvistä. Ylin lämpötila 1ºC. Tuuli W, nopeus 10−15 km/h.

Lumisadetta
Sunnuntai

28.1.2018

70%

Lumisadetta
Lumensekaista sadetta. Ylin lämpötila 2ºC. Tuuli SW, nopeus 25−40 km/h. Kuurojen mahd: 70%. Lumimäärä 2-3 cm.

Kommentointi on päättynyt.