Juurihoito Sotkamo hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti Sotkamo hampaiden valkaisu

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä – hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti Sotkamo

hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti Sotkamo hampaiden valkaisu Sotkamo Suussa on satoja bakteerilajeja, jotka voivat päästä reikiintyneiden hampaiden, tulehtuneen kiinnityskudoksen tai limakalvon haavaumien kautta yleiseen verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan tulehduksen. Esimerkiksi ientulehdus voi osaltaan vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien syntyyn, jotka puolestaan lisäävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.

Suun terveys vaikuttaa myös monen kroonisen sairauden hoitotasapainon hallintaan. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin kuten diabetekseen, reumaan ja Crohnin tautiin. Etenkin esimerkiksi sydänsairaiden, elinsiirtopotilaiden, tekonivelleikkaukseen menevien potilaiden ja raskaana olevien naisten suun terveyden tulisi olla mahdollisimman moitteetonta ja tulehduksetonta.

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä.

Suun terveyden hoito ja hyvä suuhygienia – hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti

Tärkeintä suun terveyden hoidossa on säännöllinen ja hyvä kotihoito eli hyvän suuhygienian ylläpitäminen.

Hyvä kotihoito koostuu oikeanlaisesta hampaiden harjauksesta kaksi kertaa vuorokaudessa fluoripitoisella hammastahnalla, hammasharjan säännöllisestä uusimisesta, hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, hammastikuilla tai väliharjalla ja kariesta eli reikiintymistä ennalta ehkäisevistä elintavoista ja hoidosta.

Suun terveyden kannalta paras janojuoma on vesi. Muutama kunnollinen ateria päivässä on parempi kuin useat välipalat. Sokeripitoisten ja happamien tuotteiden runsas käyttäminen sekä napostelu pitkin päivää ovat hampaille vahingollista.

Kotihoidon lisäksi on tärkeää käydä myös säännöllisesti hammastarkastuksissa ja -hoidoissa.

Sotkamo – kunnallinen ja yksityinen suun ja hampaiden hoito – hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti Sotkamo

Suomessa (esim. paikkakunnalla Sotkamo) saa suun ja hampaiden hoitoa sekä kunnallisista että yksityisistä hammashoitoloista.

Kunnan hoitoa saavat ilmaiseksi 0-18 -vuotiaat. Muiden osalta kunnallinen hammashoito ja siitä perittävät maksut vaihtelevat eri kunnissa.

Yksityiset hammaslääkärit hoitavat noin puolet Suomen aikuisväestöstä.

Yksityisestä hammashoidosta maksetaan Kela-korvauksia kaikille Suomen sairausvakuutuksen piiriin kuuluville. Tavallisesta hammashoidosta korvataan keskimäärin noin kolmannes. Proteesihoidoista ei makseta korvausta ja oikomishoidosta korvausta maksetaan vain erityisin perustein.

Yksityisessä hammashoidossa ei kilpailulain johdosta ole hintasuosituksia, vaan jokainen vastaanotto hinnoittelee palvelunsa itse.

Monet yksityiset hammaslääkäriasemat tarjoavat myös esteettisiä hammashoitoja.

Kauniit hampaat tuovat itseluottamusta ja monet esteettiset hoidot kuten purentaa korjaavat oikomishoidot ja kruunutukset parantavat myös hampaiden terveyttä.

Esteettisellä hammashoidolla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä korjaamalla esimerkiksi hampaiden väriä, muotoa, asentoa, rakoja hampaiden väleissä, hampaiden puutoksia ja ikenien muotoa.

Yleisimpiä esteettisiä hoitoja ovat hampaiden peruspuhdistus ja värjäytymien poisto sekä hampaiden kemialliset valkaisut.

Hammaslääkäri Sotkamo / suuhygienisti Sotkamo

Hammaslääkäri Sotkamo / suuhygienisti Sotkamo? Löydä asiakkaat. Ota heti yhteyttä mainostaaksesi hammaslääkäripalvelujasi Juurihoito-sivustolla.

Business Results 1 – 20 of 5

Sotkamon Hammasparatiisi OyHammaslääkäri Kaisa EklundHammaslääkäriasema Senja ImmonenErikoishammasteknikko Kimmo Kasurinen KyThe municipality of SotkamoBusiness Results 1 – 20 of 0

Suuhygienisti Sotkamo hammaslääkäri Sotkamo hampaiden valkaisu

hammaslääkäri Sotkamo – suuhygienisti Sotkamo hinta – hampaiden valkaisu Sotkamo – yksityinen hammashoitola Sotkamo – kunnallinen hammashoitola Sotkamo – suun terveys – hampaat – juurihoito hinta – hammassärky – hammaskivi – hammaskoru – suun terveyden hoito – viisaudenhampaan poisto Sotkamo – hammaslääkäri Sotkamo hinta – hammashoito hinta

Sotkamo

Sotkamo on Pohjois-Suomen kunta, joka sijaitsee Kainuun maakunnan eteläosassa. Kunnassa asuu 10 452 ihmistä[5] ja sen pinta-ala on 2 951,87 km2, josta 302,72 km2 on vesistöjä[4]. Väestötiheys on 3,95 asukasta/km2.

Sotkamossa on kaksi taajamaa, kirkonkylä ja Vuokatti, jotka sijaitsevat noin kuuden kilometrin päässä toisistaan. Sotkamon naapurikunnat ovat Kajaani, Kuhmo, Nurmes, Paltamo, Rautavaara, Ristijärvi, Sonkajärvi ja Valtimo.

Sotkamon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Vuokatin vaarat ja Holiday Clubin omistama Katinkullan lomakeskus, Naapurinvaaran huvikeskus, luontopolut, Hiidenportin kansallispuisto sekä Hiukan hiekkarannat. Sotkamo on tunnettu myös pesäpallojoukkueestaan Sotkamon Jymystä.

Seutu kuului pitkään vienankarjalaisten vaikutuspiiriin, mistä kertovat useat paikannimet, kuten Katerma, Sumsa ja Jormasjärvi. Keskiajan lopulla korpiseutu muodostui liminkalaisten eräalueeksi. Kainuun jäi vuoden 1323 pähkinäsaaren rauhan itäiseen vaikutuspiiriin.[11]1500-luvulla asutus laajeni yli vanhan rajan, mutta vasta Täyssinän rauhassa 1595 Kainuu liitettiin Ruotsiin. 1600-luvun alussa alueella oli kolme kylää: Sotkamon, Jormaskylän ja Nuasjärven kylät.[12][13] Seudulle tuli uudisasukkaita ennen kaikkea Paltamosta ja Oulujärven tienoilta, Keski-Suomesta, Savosta ja Karjalasta. Sotkamossa ja Kuhmonniemessä oli 1688 yhteensä 200 taloa.[11]

Sotkamo kartta hammaslääkäri- ja suuhygienistipalvelut

Sotkamo sää 7 vrk

Lumikuuroja
Tänään

20.1.2018

60%

Lumikuuroja
Lumikuuroja. Ylin lämpötila -6ºC. Tuuli ESE ja vaihtelevaa. Lumisateen mahd: 60%. Lunta kertyy alle 2 cm.

Täysin pilvistä
Huomenna

21.1.2018

20%

Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila -11ºC. Tuuli ENE ja vaihtelevaa.

Täysin pilvistä
Maanantai

22.1.2018

10%

Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila -16ºC. Tuuli NE ja vaihtelevaa.

Täysin pilvistä
Tiistai

23.1.2018

20%

Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila -18ºC. Tuuli WNW ja vaihtelevaa.

Lumikuuroja
Keskiviikko

24.1.2018

60%

Lumikuuroja
Lumikuuroja. Ylin lämpötila -7ºC. Tuuli SSE, nopeus 15−25 km/h. Lumisateen mahd: 60%. Lumimäärä 3-7 cm.

Lumisadetta
Torstai

25.1.2018

90%

Lumisadetta
Aamulla lumisadetta. Ylin lämpötila 1ºC. Tuuli SSW, nopeus 15−30 km/h. Lumisateen mahd: 90%. Lunta kertyy alle 2 cm.

Lumikuuroja
Perjantai

26.1.2018

40%

Lumikuuroja
Iltapäivällä kehittyviä lumikuuroja. Ylin lämpötila 1ºC. Tuuli SSW, nopeus 15−25 km/h. Lumisateen mahd: 40%.

Video: Hammaslääkäri
Kommentointi on päättynyt.