Juurihoito Sotkamo hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti Sotkamo hampaiden valkaisu

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä – hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti Sotkamo

hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti Sotkamo hampaiden valkaisu Sotkamo Suussa on satoja bakteerilajeja, jotka voivat päästä reikiintyneiden hampaiden, tulehtuneen kiinnityskudoksen tai limakalvon haavaumien kautta yleiseen verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan tulehduksen. Esimerkiksi ientulehdus voi osaltaan vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien syntyyn, jotka puolestaan lisäävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.

Suun terveys vaikuttaa myös monen kroonisen sairauden hoitotasapainon hallintaan. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin kuten diabetekseen, reumaan ja Crohnin tautiin. Etenkin esimerkiksi sydänsairaiden, elinsiirtopotilaiden, tekonivelleikkaukseen menevien potilaiden ja raskaana olevien naisten suun terveyden tulisi olla mahdollisimman moitteetonta ja tulehduksetonta.

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä.

Suun terveyden hoito ja hyvä suuhygienia – hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti

Tärkeintä suun terveyden hoidossa on säännöllinen ja hyvä kotihoito eli hyvän suuhygienian ylläpitäminen.

Hyvä kotihoito koostuu oikeanlaisesta hampaiden harjauksesta kaksi kertaa vuorokaudessa fluoripitoisella hammastahnalla, hammasharjan säännöllisestä uusimisesta, hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, hammastikuilla tai väliharjalla ja kariesta eli reikiintymistä ennalta ehkäisevistä elintavoista ja hoidosta.

Suun terveyden kannalta paras janojuoma on vesi. Muutama kunnollinen ateria päivässä on parempi kuin useat välipalat. Sokeripitoisten ja happamien tuotteiden runsas käyttäminen sekä napostelu pitkin päivää ovat hampaille vahingollista.

Kotihoidon lisäksi on tärkeää käydä myös säännöllisesti hammastarkastuksissa ja -hoidoissa.

Sotkamo – kunnallinen ja yksityinen suun ja hampaiden hoito – hammaslääkäri Sotkamo suuhygienisti Sotkamo

Suomessa (esim. paikkakunnalla Sotkamo) saa suun ja hampaiden hoitoa sekä kunnallisista että yksityisistä hammashoitoloista.

Kunnan hoitoa saavat ilmaiseksi 0-18 -vuotiaat. Muiden osalta kunnallinen hammashoito ja siitä perittävät maksut vaihtelevat eri kunnissa.

Yksityiset hammaslääkärit hoitavat noin puolet Suomen aikuisväestöstä.

Yksityisestä hammashoidosta maksetaan Kela-korvauksia kaikille Suomen sairausvakuutuksen piiriin kuuluville. Tavallisesta hammashoidosta korvataan keskimäärin noin kolmannes. Proteesihoidoista ei makseta korvausta ja oikomishoidosta korvausta maksetaan vain erityisin perustein.

Yksityisessä hammashoidossa ei kilpailulain johdosta ole hintasuosituksia, vaan jokainen vastaanotto hinnoittelee palvelunsa itse.

Monet yksityiset hammaslääkäriasemat tarjoavat myös esteettisiä hammashoitoja.

Kauniit hampaat tuovat itseluottamusta ja monet esteettiset hoidot kuten purentaa korjaavat oikomishoidot ja kruunutukset parantavat myös hampaiden terveyttä.

Esteettisellä hammashoidolla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä korjaamalla esimerkiksi hampaiden väriä, muotoa, asentoa, rakoja hampaiden väleissä, hampaiden puutoksia ja ikenien muotoa.

Yleisimpiä esteettisiä hoitoja ovat hampaiden peruspuhdistus ja värjäytymien poisto sekä hampaiden kemialliset valkaisut.

Hammaslääkäri Sotkamo / suuhygienisti Sotkamo

Hammaslääkäri Sotkamo / suuhygienisti Sotkamo? Löydä asiakkaat. Ota heti yhteyttä mainostaaksesi hammaslääkäripalvelujasi Juurihoito-sivustolla.

Business Results 1 – 20 of 4

Sotkamon Hammasparatiisi OyHammaslääkäri Kaisa EklundHammaslääkäriasema Senja ImmonenThe municipality of SotkamoBusiness Results 1 – 20 of 0

Suuhygienisti Sotkamo hammaslääkäri Sotkamo hampaiden valkaisu

hammaslääkäri Sotkamo – suuhygienisti Sotkamo hinta – hampaiden valkaisu Sotkamo – yksityinen hammashoitola Sotkamo – kunnallinen hammashoitola Sotkamo – suun terveys – hampaat – juurihoito hinta – hammassärky – hammaskivi – hammaskoru – suun terveyden hoito – viisaudenhampaan poisto Sotkamo – hammaslääkäri Sotkamo hinta – hammashoito hinta

Sotkamo

Sotkamo on Pohjois-Suomen kunta, joka sijaitsee Kainuun maakunnan eteläosassa. Kunnassa asuu 10 452 ihmistä[5] ja sen pinta-ala on 2 951,87 km², josta 302,72 km² on vesistöjä[4]. Väestötiheys on 3,95 asukasta/km².

Sotkamossa on kaksi taajamaa, kirkonkylä ja Vuokatti, jotka sijaitsevat noin kuuden kilometrin päässä toisistaan. Sotkamon naapurikunnat ovat Kajaani, Kuhmo, Nurmes, Paltamo, Rautavaara, Ristijärvi, Sonkajärvi ja Valtimo.

Sotkamon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Vuokatin vaarat ja Holiday Clubin omistama Katinkullan lomakeskus, Naapurinvaaran huvikeskus, luontopolut, Hiidenportin kansallispuisto sekä Hiukan hiekkarannat. Sotkamo on tunnettu myös pesäpallojoukkueestaan Sotkamon Jymystä.

Ihminen saapui Sotkamon alueelle kivikaudella. Kiikarusniemeltä lähistöltä löydettiin 1982 runsaasti kivikauden kampakeramiikkaa, muun muassa Suomen vanhinta ja pohjoisinta lintukuvioista keramiikkaa.[11]

Sotkamo – BingUutiset Haun tulokset

Sotkamo kartta hammaslääkäri- ja suuhygienistipalvelut

Sotkamo sää 7 vrk

Puolipilvistä
Lauantai

23.2.2019

10%

Puolipilvistä
Osittain pilvistä. Alin lämpötila -2ºC.

Mahdollisesti sadetta
Huomenna

24.2.2019

60%

Mahdollisesti sadetta
Iltapäivällä kehittyvää heikkoa sadetta. Ylin lämpötila 3ºC. Tuuli WSW, nopeus 15−25 km/h. Sateen mahd: 60%.

Puolipilvistä
Maanantai

25.2.2019

20%

Puolipilvistä
Osittain pilvistä. Ylin lämpötila 2ºC. Tuuli NW, nopeus 15−25 km/h.

Puolipilvistä
Tiistai

26.2.2019

10%

Puolipilvistä
Aamulla pilvistä, iltapäivällä selkeää. Ylin lämpötila -1ºC. Tuuli WNW ja vaihtelevaa.

Lumisadetta
Keskiviikko

27.2.2019

50%

Lumisadetta
Iltapäivällä räntää. Ylin lämpötila 2ºC. Tuuli W, nopeus 15−25 km/h. Kuurojen mahd: 50%.

Lumikuuroja
Torstai

28.2.2019

40%

Lumikuuroja
Aamulla lumikuuroja. Ylin lämpötila -3ºC. Tuuli N, nopeus 15−25 km/h. Lumisateen mahd: 40%.

Selkeää
Perjantai

1.3.2019

10%

Selkeää
Enimmäkseen selkeää. Ylin lämpötila -6ºC. Tuuli NW, nopeus 10−15 km/h.

Video: Hammaslääkäri
Kommentointi on päättynyt.