Juurihoito Ähtäri hammaslääkäri Ähtäri suuhygienisti Ähtäri hampaiden valkaisu

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä – hammaslääkäri Ähtäri suuhygienisti Ähtäri

hammaslääkäri Ähtäri suuhygienisti Ähtäri hampaiden valkaisu Ähtäri Suussa on satoja bakteerilajeja, jotka voivat päästä reikiintyneiden hampaiden, tulehtuneen kiinnityskudoksen tai limakalvon haavaumien kautta yleiseen verenkiertoon ja aiheuttaa vakavan tulehduksen. Esimerkiksi ientulehdus voi osaltaan vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien syntyyn, jotka puolestaan lisäävät sydän- ja aivoinfarktin vaaraa.

Suun terveys vaikuttaa myös monen kroonisen sairauden hoitotasapainon hallintaan. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin kuten diabetekseen, reumaan ja Crohnin tautiin. Etenkin esimerkiksi sydänsairaiden, elinsiirtopotilaiden, tekonivelleikkaukseen menevien potilaiden ja raskaana olevien naisten suun terveyden tulisi olla mahdollisimman moitteetonta ja tulehduksetonta.

Suun terveys on tärkeä osa ihmisen terveyttä.

Suun terveyden hoito ja hyvä suuhygienia – hammaslääkäri Ähtäri suuhygienisti

Tärkeintä suun terveyden hoidossa on säännöllinen ja hyvä kotihoito eli hyvän suuhygienian ylläpitäminen.

Hyvä kotihoito koostuu oikeanlaisesta hampaiden harjauksesta kaksi kertaa vuorokaudessa fluoripitoisella hammastahnalla, hammasharjan säännöllisestä uusimisesta, hammasvälien puhdistuksesta hammaslangalla, väliharjalla tai hammastikuilla ja kariesta eli reikiintymistä ennalta ehkäisevistä elintavoista ja hoidosta.

Suun terveyden kannalta paras janojuoma on vesi. Muutama kunnollinen ateria päivässä on parempi kuin useat välipalat. Sokeripitoisten ja happamien tuotteiden runsas käyttäminen sekä napostelu pitkin päivää ovat hampaille vahingollista.

Kotihoidon lisäksi on tärkeää käydä myös säännöllisesti hammastarkastuksissa ja -hoidoissa.

Ähtäri – kunnallinen ja yksityinen suun ja hampaiden hoito – hammaslääkäri Ähtäri suuhygienisti Ähtäri

Suomessa (esim. paikkakunnalla Ähtäri) saa suun ja hampaiden hoitoa sekä kunnallisista että yksityisistä hammashoitoloista.

Kunnan hoitoa saavat ilmaiseksi 0-18 -vuotiaat. Muiden osalta kunnallinen hammashoito ja siitä perittävät maksut vaihtelevat eri kunnissa.

Yksityiset hammaslääkärit hoitavat noin puolet Suomen aikuisväestöstä.

Yksityisestä hammashoidosta maksetaan Kela-korvauksia kaikille Suomen sairausvakuutuksen piiriin kuuluville. Tavallisesta hammashoidosta korvataan keskimäärin noin kolmannes. Proteesihoidoista ei makseta korvausta ja oikomishoidosta sitä maksetaan vain erityisin perustein.

Yksityisessä hammashoidossa ei kilpailulain johdosta ole hintasuosituksia, vaan jokainen vastaanotto hinnoittelee palvelunsa itse.

Monet yksityiset hammaslääkäriasemat tarjoavat myös esteettisiä hammashoitoja.

Kauniit hampaat tuovat itseluottamusta ja monet esteettiset hoidot kuten purentaa korjaavat oikomishoidot ja kruunutukset parantavat myös hampaiden terveyttä.

Esteettisellä hammashoidolla voidaan parantaa hampaiden ulkonäköä korjaamalla esimerkiksi hampaiden väriä, muotoa, asentoa, rakoja hampaiden väleissä, hampaiden puutoksia ja ikenien muotoa.

Yleisimpiä esteettisiä hoitoja ovat hampaiden peruspuhdistus ja värjäytymien poisto sekä hampaiden kemialliset valkaisut.

Hammaslääkäri Ähtäri / suuhygienisti Ähtäri

Hammaslääkäri Ähtäri / suuhygienisti Ähtäri? Löydä asiakkaat. Ota heti yhteyttä mainostaaksesi hammaslääkäripalvelujasi Juurihoito-sivustolla.

Business Results 1 – 20 of 2

Ähtärin Hammas ja Suu OyÄhtärin PääterveysasemaBusiness Results 1 – 20 of 0

Suuhygienisti Ähtäri hammaslääkäri Ähtäri hampaiden valkaisu

hammaslääkäri Ähtäri – suuhygienisti Ähtäri hinta – hampaiden valkaisu Ähtäri – yksityinen hammashoitola Ähtäri – kunnallinen hammashoitola Ähtäri – suun terveys – hampaat – juurihoito hinta – hammassärky – hammaskivi – hammaskoru – suun terveyden hoito – viisaudenhampaan poisto Ähtäri – hammaslääkäri Ähtäri hinta – hammashoito hinta

Ähtäri

Ähtäri, aik. Ätsäri[7] (ruots. Etseri) on Suomen kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maakunnassa. Kaupungissa asuu 5 968 ihmistä[2] ja sen pinta-ala on 910,88 km², josta 105,03 km² on vesistöjä.[1]Väestötiheys on 7,41 asukasta/km². Ähtärin naapurikunnat ovat Alajärvi, Alavus, Keuruu, Multia, Saarijärvi, Soini ja Virrat. Kunnassa sijaitsee myös kuuluisa Ähtärin eläinpuisto.

Menneisyyden jälkiä voidaan Ähtärin alueella seurata kauas esihistoriaan saakka. Tosin arkeologisia löytöjä kunnan alueella on tehty niukanlaisesti: museoviraston luettelossa on 46 ähtäriläistä esihistoriallista kohdetta. Niistä 42 on kivikaudelta, kaksi rautakaudelta ja kaksi on ajoittamattomia. Tärkeimmät löytöpaikat ovat Peränteellä, jossa onkin paikallinen löytötihentymä, peräti 12 kohdetta. Niistä viisi on kivikautisia asuinpaikkoja. Ainoa perusteellisesti kaivettu ja tutkittu kivikauden asuinpaikka on kuitenkin Pemun pohjoisrannalla, Kortteisjoen suussa sijaitseva Lopetti (kaivaukset 1982). Kaikkiaan kiinteitä muinaislöytöjä on Ähtärissä vain 11 kappaletta, siis huomattavan vähän. Museoviraston rekisteröimien muinaisjäännösten kartalla Ähtäri erottuukin löytöharventumana, jossa vanhojen vesireittien varsille sijoittuvat pisteketjut katkeavat. Tämä kertoo siitä, että arkeologisia kohteita ei ole järjestelmällisesti etsitty. On luultavaa, että vesistöreitin varrelle aina sijoittuneessa Ähtärissä on monia arkeologisia kohteita, joita ei ole vielä löydetty. Kuvaavaa tilanteessa on se, että Peränteen kaikki viisi asuinpaikkalöytöä tehtiin alueen ainoassa järjestelmällisessä laskennassa vuonna 1981.

Ähtäri-nimi on todennäköisesti peräisin kivikauden ja erätalousaikaisen uudisasutuksen väliltä. Tuolloin alueella vaelsi harva saamelaisväestö, jolla onkin selvä vaikutus ähtäriläiseen nimistöön. Suuren järven ja sittemmin koko kunnan nimi ei kuitenkaan liene saamelaisperäinen, vaikka Sodankylästä löytyykin sopivantuntuinen verrokki, Ätsärijoki. Yksimielisyyttä nimen alkuperästä ei ole saavutettu. Yhtymäkohtia on nähty viron sanaan ätsä ’kukka, kukinto’ (mistä rentukka muistuttaa myös pitäjän vaakunassa) ja ruotsin sanaan ed ’taival’ (josta edsjö → Etseri). Äänneyhteys on myös huomattu laatusanoihin äkäinen ja äkeinen, joka yhteys tunnetaan myös Äetsästä. Mitä tuo Ätsäjärvi, Ätsäri sitten onkin merkinnyt, Ähtäri on joka tapauksessa alun perin vesistön nimi.

Ensimmäiset Ruotsin kansalaiset saapuivat Ähtäriin saamelaisten vielä samoillessa metsissä ja järvillä. Kruunun pyrkimyksenä oli asuttaa maa ja näin vahvistaa valtaansa luonnonvaroilla, sotilaallinen etu oli myös tärkeä. Vuoteen 1552 asuttamista edisti erätalousjärjestelmä. Suomen eteläisten heimojen talonpojat omistivat viljelemänsä maat, mutta myös laajat eränkäyntioikeudet asuttamattomille mailleselvennä. Ähtäri, kuten koko Ylä-Satakunta oli pirkkalaisten talonpoikien, eli oman talon omistavien maanviljelijöiden, eräaluetta. Kesällä viljeltiin maata, talvella tehtiin pyyntiretkiä pohjoisen erämaihin. Kehittyneimmillään erätalous oli tarkoin yksilöityä; laajat asumattomat korpimaat jakautuivat yksittäisiksi miehenmetsiksi. Kukin talonpoika siis tiesi tarkalleen, missä hänen eräalueensa sijaitsi. Järjestelmä purettiin vuonna 1552 annetulla eräreduktiolla. Vaikka erätalous saattoikin luonnonvarat tehokkaasti talonpoikien käyttöön, se toisaalta esti uuden asutuksen leviämistä. Eräoikeuksien peruuttamisen jälkeen pysyvä asutus alkoikin levitä myös karulle Suomenselälle. Etelästä saapui pirkkalaisia eräoikeuksien omistajia, mutta myös savolaisia alkoi asettua seudun pohjois- ja itäosien mäkilehtoihin. Viimeisenä Ähtäriin saapui myös jonkin verran pohjalaisia uudisasukkaita.

Ähtäri kartta hammaslääkäri- ja suuhygienistipalvelut

Ähtäri sää 7 vrk

Lumikuuroja
Tänään

22.1.2018

50%

Lumikuuroja
Aamulla lumikuuroja. Ylin lämpötila -12ºC. Tuuli ENE ja vaihtelevaa. Lumisateen mahd: 50%.

Pilvistä
Huomenna

23.1.2018

10%

Pilvistä
Enimmäkseen pilvistä. Ylin lämpötila -13ºC. Tuuli SW ja vaihtelevaa.

Lumisadetta
Keskiviikko

24.1.2018

80%

Lumisadetta
Lumisadetta. Ylin lämpötila -3ºC. Tuuli SSE, nopeus 15−30 km/h. Lumisateen mahd: 80%. Lumimäärä 3-7 cm.

Mahdollisesti sadetta
Torstai

25.1.2018

50%

Mahdollisesti sadetta
Aamulla sadekuuroja. Ylin lämpötila 2ºC. Tuuli SW, nopeus 15−25 km/h. Sateen mahd: 50%.

Täysin pilvistä
Perjantai

26.1.2018

20%

Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila 1ºC. Tuuli SSW, nopeus 10−15 km/h.

Pilvistä
Lauantai

27.1.2018

20%

Pilvistä
Enimmäkseen pilvistä. Ylin lämpötila -1ºC. Tuuli SW ja vaihtelevaa.

Lumikuuroja
Sunnuntai

28.1.2018

70%

Lumikuuroja
Iltapäivällä kehittyvää heikkoa lumisadetta. Ylin lämpötila -2ºC. Tuuli S, nopeus 10−15 km/h. Lumisateen mahd: 70%. Lunta kertyy alle 2 cm.

Video: Hammaslääkäri
Kommentointi on päättynyt.